ساختار صحیح URL برای سایت های دو زبانه

یه سایت داریم قراره دو زبانه بشه. طبق تحقیق هایی که برای URL Structure کردیم، به این نتیجه رسیدیم که از /en/ در آخر URI (نه روت دامنه) استفاده کنیم.
یعنی به این صورت:
example.com/blog-post/en/
اما توی این شرایط، مشکلی که ایجاد میشه، سرچ کنسول هست. کوئری های انگلیسی با فارسی سرچ کنسول، جدا نمیشن. یعنی تمام کوئری های فارسی و انگلیسی از نظر ایمپرشن و کلیک، با هم نشون داده میشن! برای این شرایط، راه حلی دارید؟ میشه کاری کرد که اینها جدا بشن؟
فکر میکنم از بخش International Targeting بشه یه کارهایی کرد، ولی دقیق ترش رو امیدوارم شما راهنمایی کنید.

 

پاسخ:

ساختار خاص صحیحی نداره. سلیقه ایه. چون با متاتگ می تونید به گوگل زبان هر URL و URL مربوط به زبان دیگه هر URL رو معرفی کنید که در این لینک، گوگل کاملا راهنمای استفاده از متاتگ های مرتبط با زبان رو برای درک خودش، توضیح داده.

خیلی ساده می تونید هر بار در سرچ کنسول در بخش Performance، فیلتر کنید Page رو و در حالت URL containing بذارید و داخلش مقدار /en رو وارد کنید(اسلش ای ان) که فقط صفحاتی که اسلش ای ان یا اسلش هر چی داخلش دارن بیاره که فقط زبان مورد نظر شما باشه. به همه این موارد با جزئیات اجرایی کامل در سرفصل سئو سایت های بین المللی داخل دوره SEO پرداختم!

اگر میخواید کلا سرچ کنسولش جدا باشه و نیاز نباشه هر بار فیلتر کنید، راه حلی نداره. یا خدا رو باید بخواید یا خرما رو.

یا بعد از روت دامنه در URL، زبان بیارید یا در ساب دامین، یا باهم نشون داده شدن رو سرچ کنسول رو(بدون فیلتر کردن) برای هر دو زبان بپذیرید. ما در سرچ کنسول، وریفای با پیشوند یعنی URL Prefix داریم که می تونید هر زبان رو جدا وریفای کنید اگر بعد از روت دامنه، اسلش زبان اسلش بیارید. که در این حالت هست که می تونید جئوتارگتینگ کنید در سرچ کنسول و از همون بخش International Targeting سرچ کنسول استفاده کنید. اینترنشنال تارگتینگ، به ازای هر سرچ کنسولی هست که با URL Prefix وریفای شده که شما نمی تونید هر زبانتون رو به این صورت وریفای کنید. چون آخر هر یو آر ال، زبان آوردید نه اولش و در نتیجه پیشوند(Prefix) نیست.

 

محسن طاوسی هستم. با تجربه مدیریت اجرایی و ارائه مشاوره به بیش از 300 مجموعه از رقابت های کم تا بالاترین سطوح در انواع تکنولوژی ها و CMS ها.

محسن طاوسی هستم. با تجربه مدیریت اجرایی و ارائه مشاوره به بیش از 300 مجموعه از رقابت های کم تا بالاترین سطوح در انواع تکنولوژی ها و CMS ها.

10 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمد جواد
    10 آبان 1401 11:52

    سلام وقت بخیر
    میخواستم بدونم بطور کلی توصیتون برای سایت 0 چیه
    ساختار url فارسی استفاده کنیم یا انگلیسی؟
    ایا استفاده از کیورد فارسی در url به اون بحث exact query کمک میکنه؟

    و اینکه در صورت انتخاب url فارسی ایا سر بحث بک لینک در اینده به مشکل میخوریم یا نه ؟
    میدونم که یه راهش استفاده از کوتاه کننده های لینک هست اما ایا اون ها اون قدرتی که باید رو منتقل میکنن ؟

    پاسخ
    • محسن طاوسی
      21 آبان 1401 13:12

      بله به خاطر کیورد تارگتینگ و قضیه اگزکت هم که شده، فارسی رو توصیه می کنم. و صفحات با کیورد های مشابه و دارای هم پوشانی. نه برای بک لینک هم به مشکل نمیخورید. جاهایی که خواستید naked بدید به صورت یونیکد ندید. با یو ار ال فارسی شده بدید. تموم شد و رفت!

  • درود
    ساختار Url هایی یه سایتی ( در وردپرس) خیلی داغون هست از نظر ( طولانی بودن url ) یعنی هر چی توی عنوان بوده نشسته توی url
    در حالی که خیلی بهتر میشد نوشته بشه ، در اینجا ایا پیشنهاد میکنید تغییر url و ریدایرکت رو ؟
    البته تو توییت جان مولر دیدم که گفته سمت تغییر url نرید

    پاسخ
    • محسن طاوسی
      1 اردیبهشت 1401 14:25

      اتفاقا خوبه کیورد عنوان در یو ار ال باشه. به نظر میاد شما برای تمیز کاری میخواید تغییرش بدید که من هم توصیه نمیکنم. توصیه من یو ار ال فارسی که کیورد اصلی توش هست و همون کیورد در عنوان و لینک های داخلی هم به کار رفته، هست. طولانی بودن یو ار ال مشکلی نداره. اگر تمیز کاری و یا لینک انتشار داده شده در جاهای دیگه خیلی براتون مهمه میتونید یک نسخه یو ار ال کوتاه که کنونیکال باشه به این ادرس اصلی ایجاد کنید برای کپی پیست ها از اون استفاده کنید. از نظر سئویی فرق چندانی نداره تغییر بدید

  • چیزی که متوجه شدم اینه که کنونیکال مهمه که به صفحه همون زبان زده شده باشه و اگه زبانش یکی باشه، صفحهِ یه صفحه دیگه باشه موردی نداره؟ درسته متوجه شدم؟
    یه سوال دیگه ایا می تونیم برای بعضی صفحات مون hreflang داشته باشیم ولی برای بعضی دیگه از صفحات تگ hreflang تعریف نکنیم؟
    موردی که تو سایتمون داریم اینجوریه، صفحه محصولا به سه زبان انگلیسی، فارسی و عربی وجود دارن، اما مقاله های سایتمون فقط به زبان فارسی هستن، ایا میشه تگ hreflang رو برای صفحه های مقاله حذف کنیم؟

    پاسخ
    • محسن طاوسی
      11 اسفند 1400 15:33

      تگ اچرف لنگ فقط برای موقعیه که شما بخوای به گوگل بگی نسخه زبون دیگه همین صفحه، چه صفحیه. در غیر اینصورت معنی نداره استفاده ازش.

  • سلام
    ما سایتمون دوزبانه هست و تمام صفحات رو براش تگ self refrencing hreftag گذاشتن حالا سوالم این هست که اگه بخواهیم تگ کنونیکال هم استفاده کنیم ایا باید حتما تگ های کنونیکالمون هم ارجاع به خود صفحه باشه یا اینکه اگه تگ کنونیکال به یه صفحه دیگه بدیم تضادی ایجاد نمی کنه برای گوگل؟ ( طبیعتا برای بعضی صفحات مجبور هستیم که کنونیکال رو به یه صفحه دیگه بدیم و نمی تونیم کنونیکال همه صفحه ها به خود صفحه باشه، ممنون میشم راه حل بگین که چیکارش کنیم؟)

    پاسخ
    • محسن طاوسی
      23 بهمن 1400 14:18

      کنونیکال ها باید به صفحه خود اون زبان باشن. یا نداشته باشن. مثلا صفحه زبان المانی مربوط به صفحه ایکس شما، کنونیکال با دبلیو و بی اون و با اسلش و بی اسلشش باید بره به صفحه زبان آلمانی صفحه ایکس بدون اسلش(یا هر صفحه سلیقه شما که همه صفحات مقصد اصلی اونطوری هستند).

  • عیسی نیکومنش
    21 بهمن 1399 16:00

    سلام محسن جان ممنون از وقتی که میذاری و ممنون از توضیحات کاملت، فقط در مورد پاراگراف آخرت نکته ای که هست اینه میشه کلا property رو با /en یا هرچیز دیگه بعد از دامنه رو اضافه کنی.
    و زبانی که روی روت دامنه ست میشه رو دیتای کلی رو داری ولی برای زبانها که به صورت سابفولدر بعنوان یه property به صورت مجزا کلیه دیتاهاش رو جدا میتونی داشته باشی.
    این برای /blog که خیلی نیازه برای فروشگاههای تک زبانه هم هست کاربرد داره.

    پاسخ
    • محسن طاوسی
      6 اسفند 1399 19:48

      متوجه نشدم، کجای پاراگراف آخرم، امکان وریفای کردن از اسلش به بعد رو به صورت پروپرتی جداگونه نقض می کرد؟ گفتم prefix رو دیگه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.